Drogen & Ogen
Door: Koos
Blijf op de hoogte en volg Koos
20 September 2007 | Duitsland, Hanau
Vorige week vrijdag nog een verplicht medisch onderzoek ondergaan. Lengte, gewicht, ademhaling, ogen, drugsonderzoek, je weet wel, het stadaardrijtje ;) Als Nederlands ben je natuurlijk een verhoogd risico, aangezien dat wij allemaal soft-drugs gebruiken ;) Maar goed, er is dus al een keer een geval geweest van een Nederlandse student die op grond van de drugs-test (“Können Sie bitte das Becherchen bis da füllen?”) na drie weken weer terug naar de land der Kaaskoppen moest (en dus een nieuwe stage moest regelen!). Ik was dan ook al hiervan op de hoogte door een waarschuwing van begeleider toen ik ngo in NL was.
Bij mij natuurlijk alles in Ordnung, maar het interessantste was nog wel bij de oog-test. Hoofd tegen een steun aan en turen door een soort van grote Viewmaster* om op verschillende ‘afstanden’ naar kaarten met cirkels met een gat in een bepaalde richting te kijken. Na iets van acht keer de een-na-onderste (een-voor-onderste?) en de onderste rijen te noemen (Oben, Unter, Links Oben etc.) begon ik mij stellig af te vragen of het doel van de test niet was mijn ogen naar de filistijnen te helpen. Maar gelukkig, dat hield daarna op, waarna ik alleen nog wat kleurenblindheidstesten moest ondergaan. Mij werd gevraagd de ‘Zahl’ te vertellen die ik zou moeten kunnen zien als mijn ogen in orde waren. Dus ik, na een tijdje moeilijk kijken, zei met volle intelligentie ‘M’ waarna ik natuurlijk erop gewezen werd dat ik toch echt een getal moest herkennen. Ach tja, ben ook maar een buitenlander. Dus dat werd alweer snel ‘74’ en daarna nog een paar en toen was het uit met de pret.
Aan het einde kreeg ik spontaan een hand toegereikt met de mededeling van de uitvoerende doctor dat ik ‘benijdenswaardig’ goede ogen had, aangezien ik in alle velden meer dan 100% had gescoord. Jammer dat je daar nou GEEN studiepunten voor krijgt :( Maar goed, reuzeblij dus aangezien het laatste oog onderzoek waar ik bij betrokken was, was ergens toen ik 8 was in Australië...
Zaterdag voor het eerst écht naar Frankfurt om de stad eens goed te checken! Oh ja, zijn weer wat nieuwe foto's op de album gezet (zie banner bovenaan).
*) http://www.glendathegood.com/images/viewmaster.jpg
20 September 2007 - 17:37
Christian:
100% gescoord? Dat kwam vast door die berg konijnenvoer :)
Wanneer beginnen de bierfesten? -
21 September 2007 - 16:14
Erik :
Wat is "de op een na onderste" eigenlijk in het Duits ;)
Veel plezier morgen in Frankfurt!