Grimm(ige) sfeer
Door: Koos
Blijf op de hoogte en volg Koos
12 November 2007 | Duitsland, Hanau
Het plein is namelijk een beetje een droevige aangelegenheid. Tijdens de markt op woensdag en zaterdag leeft het helemaal op, met tientallen fruit, groente en visstallen, met verkopers van ambachtelijke honing en natuurlijk de verplichte prullaria, allemaal bezig klanten in te palmen met aanlokkende koopjes en aanbiedingen. Maar afgezien van die twee dagdelen in de week, is het zo goed als uitgestorven. Er ontbreekt dan ook een zekere meer permanente gezelligheid door de afwezigheid van terrasjes. Als men het zou willen had hier prima een soort van Beestenmarkt kunnen zijn. Het enige wat ik zover zie als een belemmering is dat het plein aan twee aanliggende kanten grenst aan een weg waar wat autoverkeer over rijdt.
Toch blijft het zonde, want er zou een fantastische sfeer kunnen hangen. Ergens in oktober leek het even alsof men het begrepen had. Er waren lange houten tafels neergezet en van die lange gym-achtige plank-banken. Daarnaast stond een grote witte party-tent. Ik zat al een beetje verder te neuzen naar een bordje met ‘Biergarten’, maar toen pas zag ik het (vrij grote) bord dat de illusie van een eventuele Oktoberfest deed wegsmelten: “Glückliche Ramadan”. Dan toch maar naar de supermarkt ;)