Bestemming: Afschaffenburg - Reisverslag uit Hanau, Duitsland van Koos Grootjans - WaarBenJij.nu Bestemming: Afschaffenburg - Reisverslag uit Hanau, Duitsland van Koos Grootjans - WaarBenJij.nu

Bestemming: Afschaffenburg

Door: Koos

Blijf op de hoogte en volg Koos

07 Oktober 2007 | Duitsland, Hanau

Gisteren op advies van een van mijn 'Collegarinnen' met de fiets naar Afschaffenburg geweest, een oude stad net over grens in Beieren. Van Frau Luh, van mijn kamer, kreeg ik de tip om zo snel mogelijk de Main over te steken, aangezien pakweg de hele route langs de Main over een voet/fietspad gemaakt kan worden.

Het was dan ook topweer gisteren (net als vandaag, trouwens), dus muziek aan, zonnebril op (aangezien ik richting het zuidwesten fietste meer dan alleen een attribuut) en blazen maar :)

De route was echt supermooi, zeker nu het volop Herfst is en alle kleuren van fris-groen via goudgeel naar diep-rood te zien zijn. Ook fietste ik continu langs oude dorpen met mooie stadsmuren, gouden velden van koren en vlak voor mijn bestemming een flink industrieterrein, waarbij ik even afvroeg of ik og goed zag. Iemand op de route gaf mij ongevraagd de richting waaruit bleek dat ik natuurlijk helemaal goed zat :)

Eerste bestemming was Park Schönbusch, een oud park van een-of-ander hertog/bisschop dat op de onderheuvel avn Afschaffenburg ligt. Na zo'n 30 km fietsen, was ik wel even toe aan een pauze, due hier lekker zitten lunchen op een bankje, pffff... Het was in ieder geval een heel mooi park, met vele bouwsels en tierlantijnen.

Vanaf de oost-ingang van het park was er een dircete "Groene Korridoor" richting Afschaffenburg. Toen ik eindelijk de brug over Main bereikte, kon ik zien wat deze stad zo bijzonder maakte: een eeuwenoude slot aan de rand van het water, prachtig! Dus daar ben ik richting gaan fietsen, waarbij ik ook door het oude stadcentrum kwam, die zeker de moeite waard was.

Naast het mooi slot, heb ik ook het "Pompejanum" bezocht. Het is oit gebouwd als een replica van de huizen in Pompeji voor beroemde vulkaanuitbarsting. Ik moest meteen denken aan de nep-ruine bij Schönbrunn in Wenen :)

Ik was even in de verleiding om een heifen te pakken op het terrasje bij het slot, maar ik had nog een lange weg terug, dus ben toen maar gaan fietsen. In de lichte schemer op de terugweg bleef het bekende uitzicht toch weer de moeiet waard. Thuisgekomen uiteraard flinke spier/zadelpijn, "but it was worth it!".

Foto's: http://koosg.myphotoalbum.com

• 07 Oktober 2007 - 19:20

Christian:

Af-schaffen-burg, goeie grap Koos! :)

• 11 Oktober 2007 - 08:40

Barbara:

He Koos!

mooie foto's in je mijn album, bij dit bericht! Herfst is een fotogeniek jaargetijde! Leuk om te lezen hoe het met je gaat! hoe gaat het verder stage inhoudelijk? en wanneer ben je weer terug?

Groetjes!