The Eagle has stranded... - Reisverslag uit Hanau, Duitsland van Koos Grootjans - WaarBenJij.nu The Eagle has stranded... - Reisverslag uit Hanau, Duitsland van Koos Grootjans - WaarBenJij.nu

The Eagle has stranded...

Door: Koos

Blijf op de hoogte en volg Koos

15 Oktober 2007 | Duitsland, Hanau

Zoals mijn huisbaas mij verteld had bij aankomst zitten er in Hanau en omgeving aardig wat Amerikanen gestationeerd. Twee kazernen, Wolfgang en Pioneer, ben ik al tegengekomen, en ze zijn allebei fors in formaat en er moeten er zeker negen anderen zijn*. De twee die ik gevonden heb stammen uit de “good old days” vlak na de Tweede Wereld Oorlog en dat zie je nog aan de barakken en aan de omgeving van de kazernen. Zo was ik erg verbaasd om Ampfelmänner hier in Oud-West-Duitsland te zien. Deze staan zover ik het kon zien alleen maar op het kruispunt voor de Pioneer kazerne.

Verder zie je aan de directe omgeving dat men flink ingesteld is op de aanwezigheid van onze vrinden. In de buurt van Pioneer (Wolfgang zit een beetje af van de hoofdweg) zie je dan ook een Land Rover dealer met “Military Sales” en ietsje verder doemt alweer een Harley-dealer op (waarvan je de gevolgen elk weekend weer van kan genieten :) ). Verder is het aantal American Fried Chicken’s en Pizza House tenten ook vrij ontelbaar.

Grote vraag is hoe lang deze ‘Tourism of Duty’ nog geld in het laatje gaat brengen, aangezien de komende twee jaar flink afgebouwd gaat worden (meer troepen naar Irak misschien ;) ). De Hanause zakenman zal dus een nieuwe niche in de markt moeten vinden, al zal het niet lang duren voordat men hier een nieuwe bron van ergernis hebben gevonden ;).

*) url=http://www.kelebekler.com/occ/bas_gb.htm

• 15 Oktober 2007 - 18:00

Erik:

Big Brother is watching you ;)

Gave foto's trouwens, het is echt een ontzettend mooie omgeving daar man :)

Groetjes Erik